Dekorasyon Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Dekorasyon Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? Ev dekorasyonu her ne kadar çok basit bir iş gibi dursa da kesinlikle profesyonellik gerektirdiğini söylemek mümkündür. Sizler de yaşam alanınızı daha estetik ve daha şık bir şekilde dekore etmek istiyorsanız önerilerimize göz atabilirsiniz.

Dekorasyon Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Aşırı Eşya Kullanımından Kaçının

Hem duvar hem de odaların iç dekorasyonunu hazırlarken olabildiğince fazla eşya kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Özellikle aşırı aksesuar kullanımı göz yorucu bir görünümün oluşmasına neden olacaktır. Mümkün olduğunca işlevsel ve az sayıda mobilya ve aksesuar tercih etmelisiniz.

 

Çok Renkli Seçimler Yapmayın

Eviniz bir nevi sizin karakterinizi de yansıtmaktadır. Seçtiğiniz canlı ve enerjik renkleri evinizde kullanmayı seviyor olabilirsiniz. Ancak renk düzenine dikkat etmelisiniz. Eğer mobilyalar, halılar, perdeler ve oda içerisinde kullandığınız aksesuarlar çok aşırı renkli olursa çok daha kalabalık ve karışık bir görünüm oluşturacaktır. Bunun için mümkün olduğunca az sayıdaki rengi ve birbiri ile uyumlu olacak şekilde kullanarak dekorasyon yapmaya dikkat etmelisiniz.

Ölü Alanları Değerlendirmelisiniz

Kolonlar, köşeler ve kapı çerçeveleri genellikle evlerde boş olarak duran ve kullanılmayan alanlardandır. Ancak küçük bir evde yaşıyorsanız evinizin her alanını değerlendirmeye dikkat etmelisiniz. Özellikle raf sistemleri ölü alan olarak tabir edilen bu alanların değerlendirilmesi için en ideal çözümlerden biridir.

Yerleşim Planına Önem Verin

Eğer evinizi sıfırdan yeni eşyalar ile dekore etmek istiyorsanız öncelikli olarak bir kağıda yerleşim planı çizebilirsiniz. Her odaya hangi mobilyayı nasıl yerleştireceğiniz yönünde bir fikir sahibi olursanız daha doğru mobilya alışverişi yaparsınız. Alacağınız mobilyaların ve kullanacağınız aksesuarların kullanacağınız odanın genişliği ve büyüklüğü ile orantılı olması gerekmektedir. Aynı şekilde halı ve perde gibi tamamlayıcı ürünleri de bir bütünlük oluşturacak şekilde seçmelisiniz.